Jak dosáhnout vyrýsovaných svalů

Příjem bílkovin

Bílkoviny jsou základní živinou pro každý organismus. Velký význam má jejich dostatek při hubnutí, ale také při stavění svalové hmoty. Proto je důležité soustředit se na to, aby každá porce vašeho jídla měla optimální množství bílkovin, ale samozřejmě i ostatních živin. Konzumací dostatečného množství bílkovin zlepšíte svůj metabolismus a podpoříte pálení tuků.

Doplňky stravy - ony známé proteinové nápoje nebo tyčinky - do jídelníčku nemusíte zařazovat, když si dopřáváte dostatek kvalitního masa a mléčných výrobků, které bílkoviny obsahují. Naopak ale mohou pomoci, když z nějakého důvodu tělu bílkoviny přirozenou cestou nemůžete dodat.

Dostatečné množství pohybu

Vystavět svalovou hmotu nebývá až tak náročným procesem, horší částí rýsování svalů pak bývá shodit nadbytečný tuk. Proto do tréninkového plánu zařaďte také kardio, díky čemuž dosáhnete správného tepu pro spalování tuků. Takovým kardiem může být například i svižná procházka v přírodě, která navíc uleví i psychické stránce.

Nevynechávejte ale ani cvičení s dostatečně velkou váhou při silovém tréninku, abyste nakopli svůj metabolismus a svaly tak mohly růst. Rozhodně se však nejprve zaměřte na správnou techniku samotných cviků, než se pustíte do jejich cvičení s těžkými váhami.

Důležitý je odpočinek

Dosáhnout nárůstu svalového objemu si žádá velké úsilí, nepochybně vás to bude stát spoustu sil a nervů. Ovšem mnohem důležitější, než počet uzvednutých kilogramů je odpočinek. Bez něj totiž můžete ohrozit své zdraví. Ten i při rýsování zařaďte jako součást svého cvičebního plánu. Právě klid a regenerace jsou totiž těmi velmi důležitými kroky v rýsování postavy. Ať už se totiž budete v posilovně snažit jakkoliv, bez dostatečného odpočinku svaly neporostou. Udělejte si proto alespoň jednou či dvakrát týdně odpočinkový den. Během něj se vyhněte náročnému pohybu či intenzivnímu cvičení, ale vyražte například na procházku, při které se svaly dostatečně a lehce protáhnou.