Chybí vám motivace ke cvičení? Díky pár trikům ji znovu získáte

Někdy se bohužel stává, že i přes veškerou snahu se nedaří držet se poctivě cesty ke svému cíli. Je zcela normální, že nás někdy na cestě potkají překážky, kvůli kterým musíme na chvíli zastavit a snahu přerušit. Po takové pauze však může být složitější vrátit se zase zpátky do tempa. Ale dá se to, stačí znát jen pár tipů.

Pořiďte si nové vybavení

Nový pár běžeckých bot či nový kousek funkčního oblečení dokáže prozářit den. Jakmile si ho oblečete, budete mít větší chuť vrátit se k aktivnímu stylu života. Když si totiž uděláte radost, získáte lepší náladu a do všeho půjdete s větší chutí. Ať už si pořídíte cokoliv nového na cvičení, umístěte to tam, kde na to lépe uvidíte. Díky tomu, že tento kus budete mít stále na očích, pro vás bude snadnější vyrazit do posilovny či ven.

Vyzkoušejte něco nového

Někdy může být důvodem ztráty motivace také to, že se činnosti věnujete příliš dlouho. Při pauze jste si zvykli, že vás pohyb nedoprovází každým dnem a časem zjišťujete, že vám vůbec nechybí. V takovém případě byste se měli zaměřit na něco nového a vyzkoušet sport či aktivitu, kterou jste ještě nikdy nedělali. To vás může nakopnout zpátky k pravidelnému pohybu, díky čemuž se dostanete zpět do tempa. A to jen díky tomu, že se naučíte něco nového navíc posílíte svou mentalitu. Pro nové věci je jednodušší se nadchnout, než pro ty staré a známé.

Netlačte na sebe

Může se stát, že přijde období, kdy na cvičení prostě nebudete mít náladu. Není na tom nic špatného, příčinnou může být mnoho různých podnětů. Proto si dopřejte dostatek odpočinku. Ovšem pokud máte před sebou cíl zhubnout, je důležité udržovat se v pohybu. Proto si před spaním dopřejte alespoň půl hodiny nějaké aktivity. Může to být procházka se psem, práce na zahradě, hraní si s dětmi či cokoliv jiného, co vám zaručí dostatečně vysokou tepovou frekvenci, aby došlo ke spalování tuků.

Jsme pouze lidé, proto si nemusíte zoufat, pokud se vám nedaří dodržovat tréninkový plán. Je lepší dát si pauzu než cvičit s nechutí. Proto si raději odpočiňte, poté se vám bude s pohybem začínat lépe.