Přírodní spalovače tuku: potraviny za pár korun

Že to bez diety a cvičení nepůjde? Bohužel ne, hubnutí ale můžete snadno a levně urychlit. Přírodní spalovače tuků jsou takovým malým zázrakem a opravdu umí pomoci se shazováním kilogramů. Ani u nich však nemůžete spoléhat na to, že svíčkovou se šesti rychle smázne nějaká jiná potravina. Co ale přírodní spalovače tuku umí, je nakopnutí metabolismu a urychlení spalování tukových zásob. A co je na nich nejlepší - není zapotřebí kupovat drahé tabletky nebo popíjet nejrůznější koktejly. Příroda nám sama dává na výběr z více možností.

Je libo šálek kávy?

Všechny milovníky kávy určitě potěší zpráva, že právě kofein se řadí mezi nejlepší přírodní spalovače tuků. I když se to s kofeinem samozřejmě nesmí přehánět, jeden až dva šálky denně, a ideálně před nějakou větší fyzickou aktivitou, vás vybudí k lepším výkonům a také výrazně ovlivní spalování tuků.

Pamatujte však na to, že čím déle kávu budete pravidelně pít, tím více si na kofein tělo zvykne a žádný z účinků už později nebudete pociťovat v takové síle.

Osvěžující citrusy

Citrusy jsou výborným pomocníkem při hubnutí. Ideální jsou hořké citrusy, které obsahují přírodní látku synefrin. Ta umí potlačovat chuť k jídlu, zrychluje metabolismus a výrazně podporuje spalování tuků. Grapefruity snižují hladinu cukru v krvi, a navíc po jejich konzumaci nebudete ještě dlouho pociťovat hlad. Vitamín C, který citrusy obsahují ve velkém množství, posiluje imunitu a zároveň podporuje proces čištění jater a ledvin. To všechno se během diety hodí.

Chilli papričky jsou skvělé, ale skořice jim šlape na paty

O účincích chilli papriček a jejich významu při hubnutí jste už dost možná slyšeli. Všechny pálivé pokrmy zvyšují výdej energie po jejich konzumaci a spalují tuky. Pokud ale pálivé jídlo nemůžete ani vidět, vyzkoušejte raději chutnější a voňavější skořici. Ta totiž umí také rozproudit zažívání, štěpí cukry a tuky obsažené v potravě, a tím nám napomáhá v hubnutí. Špetku tohoto koření přidávejte běžně do jídel, sníží se vám také hladina špatného cholesterolu.

A poslední z přírodních pomocníků při hubnutí - součástí většiny odtučňovacích kúr bývá také ananas, který s tuky v těle rovněž rychle zatočí.