Hubnout jako hvězdy Hollywoodu: vegetariáni, co si dopřávají občas i maso

Jen málokdo z nás se udrží a tiše či dost hlasitě nezávidí známým hollywoodským hvězdám. Jejich těla působí dokonale a i ve středním či vyšším věku mají často figury, o kterých si můžeme nechávat jen zdát. Stojí za tím samozřejmě i posilovny a cvičení. Bez dokonalé figury by totiž herci nezískávali své role, ale zásadním je v tomto případě i jejich stravování. Právě v tom je můžete napodobit a být tak více fit i zdravější.

Hollywoodem koluje nespočet různých diet, přičemž některé jsou zdravější a jiné velmi drastické a rozhodně nedoporučované. Ale spousta celebrit nedrží žádnou dietu, jen si zkrátka zvykli na nějaký svůj životní styl, k němuž patří i určitý druh stravování. Právě jejich strava, která má svá jasná pravidla a limity, jim zaručuje štíhlejší postavu. Nepřibírají po ní, ale jsou díky ní také zdravější, předcházejí mnoha civilizačním onemocněním a cítí se lehčí a spokojenější sami se sebou.

Zelenina, občas maso

Spousta hvězd se stává vegetariány. Má to pro ně zásadní přínos, protože po vegetariánské stravě se obvykle netloustne a v kombinaci se sportem si dokážou udržovat dokonalé postavy. Ale spoustě „normálních“ lidí vegetariánství není příliš po chuti, protože se cítí spíš jako masožravci a maso vyžadují v různých úpravách a kombinacích skoro denně. Což ale také není úplně přirozené. Jsme totiž všežravci.

Pokud začnete žít s tímto vědomím, můžete se stravovat třeba jako Richard Gere či Cameron Diaz – ti totiž vyznávají životní styl, kdy jedí převážně potraviny rostlinného původu a jsou tedy téměř vegetariáni. Ale jen téměř - čas od času totiž nepohrdnou masem. Nemusejí ho mít každý den, ale když už si ho dopřejí, dbají na jeho kvalitu. Tedy aby šlo o velmi kvalitní a libové maso, které jim neublíží a k tomu si jeho chuť naplno vychutnají. Díky tomu, že je jejich jídelníček vyrovnaný a nic mu nechybí (na to je nutné u potravin s čistě rostlinným původem dávat obzvláště pozor a uzpůsobovat jídelníček jejich skladbě i obsaženým živinám), vypadají neustále dokonale a na těle mají jen minimum nadbytečného tuku.