Silvestr neznamená automaticky přibrat na váze

Chlebíčky, jednohubky, dobré jídlo i pití, kam se jen podíváme, spousty dobrot, kterým se zkrátka nedá odolat. Mnoho lidí se vzdává již před svátky a od Vánoc do Nového roku se odmítá hlídat. Vždyť v lednu se do hubnutí pouští snad každý druhý, tak to uděláme taky - nebo ne? Pokud na své postavě dřete celý rok, je škoda všechno hodit za hlavu kvůli týdnu obžerství. I na Silvestra už můžete být za vítěze.

Správné cíle pomáhají 

Vždy, když se snažíte hubnout, dávejte si jen reálné a splnitelné cíle. Stejně je to s konzumací jídla o Silvestru. Nezakazujte si nic, co máte rádi a po zbytek roku si to odpíráte. Mějte jen naplánováno, kolik dobrot si můžete dát. Klidně využijte některý z online nástrojů, abyste si spočítali, kolik kalorií tělu na Silvestra dodáte a podle toho si rozložte i jídla v průběhu dne.

Také si neříkejte, že několik dnů obžerství neuškodí a že můžete přece dvě kila klidně přibrat. Snadnější je na váze - resp. na množství tuku v těle - nepřibírat. Ono shazování jde hůře než nabírání pomocí dobrot.

Kouzlo se skrývá v maličkostech

Místo plné mísy zbývajícího cukroví postavte na stůl mísu s ovocem, sušenými plody a oříšky. Mimochodem v každém kousku maličkého cukroví se skrývá obrovská kalorická bomba. Podobně to vyřešte s jednohubkami a chlebíčky - připravte je letos zdravěji a přitom tak, aby skvěle chutnaly.

Během celého Silvestra hodně pijte, ale především vodu – pozor na alkohol, kterého bývá právě tento den více než obvykle. Když už nechcete být "jiní" než ostatní, sáhněte spíše po vínu a zapamatujte si, že ke sklence vína byste měli vypít sklenici čisté vody. Tím snížíte riziko, že vám bude druhý den zle.

Zapomeňte na stres a přidejte pohyb

Hlavně se nestresujte tím, že ještě nemáte všechno připraveno, že nemáte nakoupené všechno jídlo a vlastně ani nevíte, co letos budete jíst a pít. Nezapomeňte, že Silvestr - obzvláště ten letošní - si máte užít tak, abyste na Nový rok byli svěží.

Vyražte na poctivou procházku, jděte si zaběhat do parku či přírody nebo zajeďte na jeden den užít si sněhu na hory - vyčistíte si tak hlavu, rozproudíte krev a nakopnete spalování. Díky pohybu si pak večer můžete dopřát i něco navíc a přitom tím neohrozíte své hubnutí.