Chcete hubnout? Zkuste klid a vodu

.

Asi každý z nás by chtěl zhubnout co nejrychleji a co nejvíce. Jenže dosáhnout ideální váhy, to chce pevnou vůli. A čím rychleji se vám to podaří, tím je tu větší riziko, že se u vás vzápětí objeví jo-jo efekt a budete zpátky na své původní váze. Což jistě nechcete. Takže zapomeňte na všelijaké diety, hladovění a urputné změny v jídelníčku, které se vám už od pohledu hnusí. Jděte na to s rozmyslem a s klidem.

Pomalu, ale jistě

Říká se, že by se nemělo hubnout více než jedno kilo týdně. Ale i když se vám podaří shodit kilo za měsíc, je to úspěch. Nestresujte se, že vám to jde pomalu. Stres je největší nepřítel hubnutí. A když se snažíte shodit nadbytečná kila rychle, jste ve stresu, protože si strašně hlídáte jídlo, nutíte se za každou cenu do pohybu, pořád počítáte, pořád si něco zakazujete. A vaše tělo vám to jednou vrátí v podobě jo-jo efektu. Hubněte si hezky v klidu, rozumně, bez nátlaku okolí, podle svého vlastního tempa, které vám bude nejvíc vyhovovat. Důležité je vydržet a dosáhnout cíle – není to závod v rychlosti, ale ve vytrvalosti.

Voda jako klam

Kdo se snaží zhubnout, ten by samozřejmě měl omezit různé nezdravé a sladké nápoje. Úplně nejideálnější tekutinou je při hubnutí obyčejná voda, případně nakombinovaná s minerálkami různého typu. A voda je nejen nekalorická a zdravá, ale pomáhá vám hubnout i díky oklamávání vašeho těla. Pokud si totiž hned ráno dáte sklenici vody s citronem, pomůže vám to nastartovat metabolismus. A pokud si před každým jídlem dáte skenici vody, oklamete žaludek a ten už nebude tak hladový – takže toho nesníte tolik. A navíc díky tomu budete skvěle dodržovat pitný režim.