Udržet pleť zdravou vám pomohou krémy. Musíte ale vybírat chytře

Pečovat o pleť je samozřejmě správné rozhodnutí. Ať už máte jakýkoliv typ pleti, je vhodné dopřávat jí péči alespoň v podobě krémů. V ideálním případě volte denní krém v kombinaci s nočním krémem. Jenže jaký krém si koupit, podle čeho se řídit a kolik by měl ideálně stát? Je to velmi složité - každé z nás vyhovuje něco trochu jiného. A co odborník, to jiný názor. Proto je vhodné řídit se zdravým rozumem a obecnými, vyzkoušenými radami, kdy rozhodně neuděláte žádnou fatální chybu a zbytečně za nefungující krémy neutratíte celé jmění.

Dbejte ročních období

I když se vám nechce střídat denní a noční krém, ale používáte jen jeden, je vhodné nepoužívat v průběhu celého roku dokola ten samý. Každé roční období má na naši pleť jiné nároky a ta často kvůli povětrnostním podmínkám a vlivům počasí trpí. Proto je vhodné používat jiný krém v zimě, kdy jsou mrazy a značný chlad, a jiný v létě, kdy je velké teplo, svítí hodně slunce a používáme i opalovací krémy.

V zimě se proto doporučují výživnější, hutnější krémy. V létě si kupte raději nějaký lehčí krém, který v sobě má často i víc vody, takže se pleť méně vysušuje. A od jara do podzimu dbejte i na ochranu pleti proti UV záření, takže si kupte klidně dva krémy.

Na věku záleží

Často se snažíme tvářit, že jsme mladší a aktivnější, než ve skutečnosti jsme – ale naše pleť nás většinou prozradí. A protože ji často pokrýváme make-upem, pudrem a dalšími líčidly, tak hodně trpí. Navíc jiné nároky na péči má pleť dvacetileté ženy a jiné pleť padesátnice. Proto více než na líbivé obaly dbejte na to, pro jakou věkovou kategorii je krém určen. Je to velmi důležité. Když bude šedesátiletá žena používat krém pro třicetileté ženy, tak jí nepřinese to, co její pleť skutečně chce. Je to jen přetvářka a snaha tvářit se mladší než jsme.

Proto si přiznejte svůj věk a snažte se o pleť pečovat podle toho, co skutečně potřebuje – a ona vám to vrátí svěžím vzhledem, větší pružností a menším počtem vrásek.