Je vám mizerně? Léčte se vůněmi

Je možné, že přes den nemáte ani minutku pro sebe, lítáte mezi prací, dětmi a domácností a všechno to skončí až večer, kdy unaveně padnete k televizi a nemáte už chuť vůbec na nic. To je nějaký život? Vážně to takhle stresující, uspěchané a mnohdy negativní musí být napořád? Samozřejmě, že nemusí. Ve skutečnosti to jistě tak špatné není, to jen vy jste unavení a psychicky vyčerpaní – a úleva není nikde v dohledu. Tak se pokuste své nervy a náladu urovnat, potěšit své smysly a užívat si večerní chvíle klidu tak, aby se to pozitivně odrazilo i na vaší duši.

Spásné aroma

Dokážete si vybavit ty pozitivní emoce, které ve vás vyvolává příchod do kosmetického salonu či do wellness, kde je vše krásně čisté a kde to hlavně krásně voní? Tak si tyto pocity přivolejte i u sebe doma. Vůně totiž dokáže velmi intenzivně působit na naše smysly a příjemná vůně nás dokáže uklidnit. Někdo proto kupuje vonné svíčky, které si večer zapaluje. Ale mnohem účinnější jsou éterické oleje, které mají intenzivnější vůni, dokážou provonět celou vaši domácnost a můžete si vybrat z mnoha různých vůní. Nebo se vyrábějí vonné tyčinky, které můžete mít třeba na svém pracovním stole, aby vás povzbudily při práci.

Voňavá koupel

Na naši zatíženou psychiku také dobře působí večerní relax ve vaně. Pokud máte tu možnost napusťte si ji, přidejte koupelovou sůl, k tomu klidně i pěnu a připravte si nádhernou voňavou lázeň. Klidně si k tomu pusťte i uklidňující či oblíbenou hudbu a prostě se do vany jen naložte a relaxujte. Z koupelny pak vyjdete jako znovuzrození. A vaše psychická pohoda bude pozitivně působit i na další členy vaší domácnosti, takže vám doma rázem zavládne klid a pohoda.