Jak nosit podprsenku, aby vám neničila záda

S její pomocí se dá svádět, může vám pomoci vyřešit bolesti páteře, lépe se vám díky ní cvičí a ve své pozměněné formě slouží jakožto vrchní díl plavek a můžete se díky ní pochlubit před celým okolím se svými křivkami. A přesto, že ženy nosí podprsenky od puberty až do stáří, mnohé dosud nevědí, kdy je odložit či jak je správně vybrat.

Koupě nové podprsenky je pro většinu žen radostnou událostí, protože si chtějí vybrat nějaký sexy model, který jim bude slušet, potěší partnera a vydrží jim při správné péči až několik let. Zároveň jde ale v případě kvalitních kousků o docela drahou záležitost, a tak je potřeba pečlivě vybírat, aby podprsenka dokonale seděla, netlačila, napadala ani nezpůsobovala jiné zdravotní nebo estetické obtíže.

Pořád váháme

Podle některých průzkumů až čtyři pětiny žen neví, jakou velikost podprsenky si mají koupit, případně se nedokážou orientovat v oblasti sportovních podprsenek. Doma si sice změří obvod hrudníku, ale to není jediný rozhodující faktor. Takže nejlepší je podprsenku neobjednávat online, ale osobně si ji vyzkoušet. Když se v ní předkloníte a trochu „natřásáte“ podobně jako při tanci, nemělo by vám nikde nic vylézat, neměla by vás tlačit, měla by prostě perfektně sedět. Navíc je dobré promluvit si s prodavačkou, která by měla mít odborné znalosti a s výběrem poradit.

Dilema s nošením

I když si dobře vybereme, nejsme si často jisté, kdy podprsenku nosit a kdy ne. Dnes je nepsaným pravidlem, že se podprsenka nosí vždy a všude. Kdo ji nemá, hledí se na něj trochu jako na divnou osobu. Ale je pravdou, že majitelky většího poprsí by ji měly nosit, protože tak předejdou bolestem zad, prsa budou mít déle pevnější a nebudou jim vlivem gravitace tak rychle klesat.

I u menšího poprsí hrozí, že při absenci podprsenky se bradavky budou třít o tričko a budou ženu bolet. A proto se doporučuje používat aspoň speciální „nálepky“ na bradavky, které je dokážou zajímavě ukrýt třeba i pod průsvitnější halenkou.

V neposlední řadě je tu dilema, jestli podprsenku odkládat na noc nebo v ní raději spát, čímž se údajně dosáhne pevnějšího poprsí. Něco na tom je, nicméně páteř a kůže potřebují odpočinek, takže se odborníci shodují spíše na tom, že klasickou podprsenku byste v noci nosit neměly (případně existují vhodnější alternativy určené právě pro spánek).