Zima je zátěžovou zkouškou pro vaši pleť

Kůže je největším orgánem našeho těla. V každém ročním období ale nejvíce trpí jedna její zásadní část, kterou si nemůžeme ničím dostatečně chránit proti vlivům okolního prostředí – pleť. Aby vaše tvář vypadala i po zimě mladistvě a svěže, měli byste jí i právě teď, na přelomu podzimu a zimy, věnovat náležitou péči.

Mráz naší pokožce nedělá dobře a není nám moc příjemný. Proto je nutné chránit si její citlivé části, aby nedošlo k jejich žádnému poškození – na ruce je dobré oblékat si rukavice, na krk šátek či šálu, na uši čelenku či čepici. A tvář je nutné chránit si alespoň vhodnými krémy, které dokážou pleť řádně promastit a mráz ji tak snadno nevysuší. Ale jen pouhé krémy nestačí.

Olej vám dá pocit blaha

Ještě lepší než pleťový krém je podle mnoha expertů na kosmetiku používání olejů. Ty se ostatně dají aplikovat i na zbytek těla. Jejich hlavní výhodou je, že pokožku krásně promastí, lépe jí dodají všechny potřebné živiny a navíc nádherně voní, takže se rázem budete cítit jako v nebi.

Mandlový olej dokáže krásně zvlhčit suchou pokožku, malinový olej ji zjemní, hroznový olej pomáhá extrémně mastné pokožce dostat se do normálu, aloe vera olej zklidňuje. A pokud chcete zažít opravdu královský pocit, vyzkoušejte určitě arganový olej, který obsahuje mnoho vitaminů a je úžasným antioxidantem.

Zaměřte se na detaily

Kromě celkové péče o pleť či kůži se zaměřte i na detaily, které vás dělají krásnou. Zejména je potřeba pečovat o okolí očí, protože klasický krém jim nedodá to, co potřebují. Používejte krémy určené přímo na tyto partie, které dokážou pleť kolem očí rozjasnit, zvláčnit a dodat jim mladistvější vzhled.

Máte-li mastnou pleť, nemyslete si, že je pro vás používání krémů a olejů zbytečné. Naopak, na trhu existuje mnoho přípravků, které dokážou s mastnotou efektivně zatočit a dodají pleti veškerou potřebnou výživu.

Důkladné čištění pleti provádějte pravidelně, ale ne denně. Stačí jednou až dvakrát týdně. Pokud vás navíc trápí nějaké kožní problémy nebo je vaše pleť velmi citlivá, dávejte si pozor na používané přípravky, které by namísto pomoci a očisty mohly stav ještě zhoršit. Ideální jsou ty z lékárny, které bývají výživově hodnotnější než běžná kosmetika z drogerie.