Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: zapečené avokádo s vejcem

Avokádo není v našich zemích zrovna nejčastější potravina a pokud jej už koupíme má daleko od toho, co známe z exotických dovolených. Pokud ale znáte avokádo maximálně jako základ pro pomazánku, zbystřete, náš recept je zcela jiný a samotnému avokádu dodá zralejší, lepší chuť.

Co budeme potřebovat?

  • 1 avokádo
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Jak na to?

Už z ingrediencí musí být jasné, že recept je nadmíru snadný. Přičemž je natolik netradiční, že jím určitě překvapíte. Stačí avokádo rozkrojit a vypeckovat. Nebojte se toho, je to velmi snadné. Stačí avokádo přepůlit až na pecku, která je uprostřed. Tu obroužíme a jednu polovinu avokáda otočíme proti druhé. Tím se pecka uvolní a zůstane jen v jedné čísti. Stačí do ní zaseknout nůž a zase pootočit.

Teď už jen stačí položit jednotlivé půlky na plech a do každé rozbít vajíčko. Osolíme, opepříme, případně použijeme bylinky a dáme do trouby pod gril. Necháme vejce zatáhnout a pokapané olejem můžeme servírovat. Gril nám avokádo trošku zahřeje a bude tak víc chutnat jako zralé, určitě to stojí za vyzkoušení.

Doubrou chuť!

 

Co vy na to?