Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: kuřecí roláda se špenátem

Při dietě je kuře často základní potravinou, protože jen ztěžka najdeme dietnější maso. Problém je, že se často rychle přejí, a tak nový recept vždy potěší. I když tentokrát nejde zrovna o nejdietnější recept, za vyzkoušení určitě stojí. Vždyť žádná dieta nemůže stát na 100% dietním jídle.

Co budeme potřebovat?

  • 1 celé kuře
  • špenát
  • česnek
  • balkánský sýr
  • sůl
  • pepř
  • olej

Jak na to?

Pokud jste se vždy báli vykostění kuřete, vůbec nemusíte. I když to vypadá jako hotová věda, opak je pravdou. Navíc roláda má velkou výhodu, pokud se někde objeví díra, prostě ji "zalepíte" kouskem masa. Na internetu najdete spoustu návodů, takže nebudeme zdržovat. Stačí začít u prsou a postupně odřezávat dál, ale raději si najděte video, které vás provede. Třeba tohle.

Samotná roláda je pak velmi snadná. Špenát si připravíme klasickým způsobem, stačí jej mírně podusit na trošce vody. Víc jsme se o tom rozepsali v našem receptu o kuřeti na špenátovém lůžku. Pak už jen kuře rozprostřeme, posolíme, opepříme a potřeme česnekem (případně jej můžeme dát rovnou do špenátu). Pokud nám někde vznikla dírka, přeložíme kuřecím prsem a trošku rukou naklepeme. Tím se vše spojí a vše je zase v jednom celku.

Teď stačí jen vychladlý špenát položit na celou plochu kuřete a rozdrolit balkánský sýr. Zabalíme a svážeme provázkem. Zde dáme pozor na umělou hmotu, ta by se ve vysoké teplotě mohla rozpustit. Raději zvolíme přímo šňůrku určenou k pečení. Roládu položíme do pekáčku, potřeme olejem, trošku osolíme a dolu dáme trošku vody.

Pak už stačí jen vložit do trouby a přibližně 50 minut pečeme na 180°C. Během pečení můžeme roládu otočit, ale není to nezbytné. Důležité je po upečení nechat roládu mírně odpočinout a před krájením jí dát aspoň 10 minut na to, aby se šťávy hezky rozlily v celém mase.

Dobrou chuť.

Co vy na to?