Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: krkovička na červeném víně

Pokud vám někdy přišlo víno ve víně snobsky, měli byste zkusit změnit uvažování. Víno do jídla může být i laciné a dodá jídlo úžasnou svěžest. Zapomeňte na těžkou krkovičku, tenhle recept z ní udělá lehké jídlo.

Co budeme potřebovat?

  • 1/2 kg vepřové krkovičky
  • 1 menší celer
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 3dcl červeného vína
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • rozmarýn
  • 4 kuličky jalovce

Jak na to?

Prakticky jde jen o to, dát vše do hrnce a počkat na vynikající dietní oběd. Zeleninu očistíme a nakrájíme na stejné čtverečky, pokud chcete, můžete nakrájet i na proužky. Případně zkombinovat různé tvary, jen dejte pozor, ať neuděláte nějakou část o hodně menší, rozvařila by se. nakrájenou zeleninu dáme do pekáčku, okořeníme, osolíme a nahoru poklademe plátky masa. Postříkáme olejem a vložíme do předehřáté trouby na 200°C. Necháme 10 minut zatáhnout, podlijeme vínem a přikryjeme alobalem. Teplotu stáhneme na 170°C a přikryté pečeme přibližně 40 minut. Zelenina by měla zůstat trošku tužší, jde tedy jen o propečení masa. Ke konci alobal sejmeme a necháme vytvořit kůrčičku na mase. Hotové jídlo můžeme servírovat jen tak, nebo s bramborem.

Dobrou chuť!

Co vy na to?