Recept: nadýchané cuketové bramboráky

Taky se vám urodilo až moc cuket? Nebo vašim známým a nabízejí vám je? Určitě je berte, cuketové bramboráky jsou totiž úžasným obědem, který budete milovat.

Co budeme potřebovat?

  • 2 cukety
  • 3 brambory
  • 3 stroužky česneku
  • 3 vajíčka
  • 1 polévková lžíce mouky
  • majoránka
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle, klidně i se slupkou. Do stejné mísy přistrouháme brambory, ty už ale na jemném struhadle. Osolíme a necháme odstát přibližně 10 minut. Potom slejeme vodu ze směsi a opatrně vymačkáme zbytky. Teď už jen přidáme žloutky, pepř a majoránku s utřeným česnekem. Promícháme s moukou a ze zbylých bílků vytvoříme hustý sníh. Vytvořený sníh opatrně zapracujeme do těsta a můžeme začít smažit. Ideální je dělat měnší placky na rozehřáté keramické pánvi, kterou jsme jen lehce potřeli olejem.

Podávat můžeme klidně jen samotné, nebo jako přílohu.