Ty nejlepší články rovnou do mailu

Dýně

media

A ještě jednou dýně

O semínkách dýní a jejich účincích pro lidský organismus už leccos padlo. Ale ani dužina není rozhodně nic, na co bychom měli ve zdravé kuchyni zapomínat. Dýně by se klidně mohla stát takovou královnou diet. Její možnosti zpracování jsou nepřeberné. Jak na sladko, tak i na slano. Dýně patří ke stejnému druhu rostlin jako okurky, cukety nebo meloun. Většinu její dužiny tvoří voda a lehce stravitelná vláknina. To vše při minimálním množství kalorií.
media

Dýňová semínka, pomoc nejen pro ženy

Blíží se svátek Halloween. Ne každý jej sice slaví, ale je to čas sklízení a zpracování dýní. Dýňové koláče, polévky i kompot jsou známé coby sezónní pokrmy. Stejně tak lidé odedávna zpracovávají i dýňová semínka. Ta se nejčastěji suší. Sušená semínka stačí oloupat jako oříšky a jsou navíc velice chutná.
media

Dýňový nevařený paleo puding

Dýňová sezóna rozhodně nekončí. Pro ty z vás, kteří dýně milují, máme vynikající a hlavně extra rychlý recept na dýňový nevařený pudink. Nebojte se, dochutíme ho tak, že se po jeho ochutnání budete jen olizovat. A pro ty, kdo sázejí na paleo stravu dobrá zpráva – tento pudink rozhodně paleo je.
media

Podzimní dobrota: dýňový cheesecake

Co je ideálním spojením podzimní nálady a vynikající pochoutky? My jsme na to přišli snadno - znakem podzimu je dýně a vynikající pochoutkou zase cheesecake. Spojili jsme je dohromady a zkusili recept na dýňový cheesecake. Litujeme jen toho, že zmizel velmi rychle, jak všem chutnal.
media

Nevyhazujte dýňová semínka, jsou zdravá

Dýňová sezóna je pomalu tu. Samotnou dužinu dýně využijete ve velkém množství receptů. Ale kromě ní vám obvykle zbyde spoustu semínek, která se na první pohled k ničemu nehodí. My ale víme, že jsou zdravá a byla by škoda je vyhodit. Zjistěte o nich více i vy.