Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: pečená máslová dýně

Pokud si myslíte, že dýně a recepty z ní jsou spíše doménou podzimu, změníme váš názor. Tuhle rychlovku můžete udělat kdykoli a za studena můžete mít dietní, lehký a zdravý oběd skoro hned na stole.

Dnešní recept je opravdu rychlovk a avychutnat si jej můžete jako dietní oběd, nebo jako přílohu třeba k vepřové pečeni.

Co budeme potřebovat?

  • máslová dýně
  • olivový olej
  • hrubozrnná sůl
  • pepř
  • bylinky

Jak na to?

Dýni omyjeme a rozkrojíme na půl. Není třeba ji loupat, pečením slupka změkne a je kupodivu stejně dobrá jako dužina. Po rozkrojení vydlabeme střed a semínka můžeme omyté přidat k dýni.

Vydlabanou dýni nakrájíme na proužky a v míse zalejeme olivovým olejem, posolíme a okořeníme. Vše promícháme tak, aby byly všechny části obalené olejem. Rozložíme na pečící papír a vložíme do trouby.Necháme péct přibližně 40 minut na 200 °C. Jak už jsme zmínili, dýně se dá jíst jako příloha, nebo doporučujeme nakrájet ji po upečení na kostičky a přidat do salátu. Výborná je i přelitá křenovou, nebo česnekovou omáčkou.

Dobrou chuť!

Co vy na to?