Recept: kuřecí steak v jogurtu a kari

Nic naplat, pokud někdo zkusí maso naložit do mléčného výrobku, už to nebude dělat jinak. Maso krásně zjemní, vytáhne chutě, které tam být nemusí a navíc přidá svoji. Zkrátka to musíte vyzkoušet. Pokud použijete jogurt, je o zaručený dietní recept postaráno.

Co budeme potřebovat?

  • kuřecí stehení řízek (vykoštěný)
  • kelímek bílého jogurtu
  • kari koření
  • strouček česneku
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Důležité je použít opravdu kvalitní přírodní jogurt. V krámě jej najdeme pod označením farmářský. Vyhněte se těm, které jsou doslazované, nebo obsahují ztužující látky. Ty se pro takovou přípravu jídla nehodí.

Příprava je opravdu snadná. Do misky dáme jogurt, přidáme lžičku kari koření, prolisovaný česnek a sůl a pepř. Klidně použijte i další bylinky, které zrovna máte doma.

Řízky zbavíme kůže a položíme do misky tak, aby byly ze všech stran obaleny směsí jogurtu a koření. Necháme odpočinout alespoň 2 hodiny, ale ideální je do druhého dne.

Abychom zbytečně nepřidávali tuky a získali dietní recept, řízky nebudeme smažit, ale péct. Troubu si rozehřejeme na 190°C. Na plech položíme pečící papír a poklademe jednotlivé řízky. Pečeme do zezlátnutí a ani není třeba je otáčet,

Dobrou chuť!

 

 

Co vy na to?