Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: avokádová majonéza

Avokádo je ovoce, které je doslova napěchované zdravými tuky. Kdokoli kdo se profesionálně věnuje sportu zná jeho účinky víc než dobře. A právě díky jeho konzistenci je jako stvořené pro různé použití v kuchyni. Dá se jíst na sladko, nebo využít jako dietní náhradu majonézy. Rychlost dietní verze tatarky vás určitě překvapí.

Co budeme potřebovat?

  • 1-2 větší avokáda
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 citronu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Žádná vajíčka, ale jen ovoce. Což znamená mimo jiné ušetřený čas při vaření. Avokádo rozkrojíme a vyloupneme dužino. Pokud nevíte jak, koukněte do našeho předchozího receptu kde jsme popisovali jak připravit avokádo.

Dužinu dáme od mixeru a přidáme sůl s pepřem. Mixujeme a postupně doléváme olej, velmi pomalu až nám majonéza hezky zhoustne. Nyní už jen stačí přidat citronovou šťávu, trošku promixovat a dochutit můžeme dijonskou hořčicí.

Použít můžeme úplně jako klasickou majonézu, tak jak jsme zvyklí. Oproti té běžné má ta z avokáda tendenci na vzduchu ztmavnout. To není vůbec na škodu a po promíchání budete mít zase hezky světle zelenou dobrotu.

Co vy na to?