Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: květákové pyré

I když se snažíte vařit originálně stejně brzy dojdou recepty na přílohy. Brambory na sto způsobů nebo rýže zkrátka nejsou příliš originální. Zelenina má zase nevýhodu, že kousky uvařené nemusí každému chutnat. Dnes vám přinášíme recept, který vám pomůže udělat alespoň jednou za čas něco jiného.

Co budeme potřebovat?

  • Menší květák
  • voda
  • sůl
  • mléko
  • máslo

Jak na to?

Recept je vlastně na chlup stejný jako na bramborovou kaši. Květák tedy rozeberte na menší růžičky, vložte do hrnce a vařte. Vařit můžete ve vývaru, ale dietnější bude samozřejmě verze z vodou se solí.

Jakmile je květák měkký, slijte vodu a část nechte v hrnci s květákem. Ponorným mixerem květák rozmixujte s kouskem másla. Postupně přilévejte ohřáté mléko, dokud pyré nebude mít požadovanou konzistenci. A máte hotovo. Podávat můžete třeba ke kuřecímu plátku zapečeným se sýrem.

Co vy na to?