Únor bílý - nemusíte být s cvičením ještě v cíli

Méně lidí ve fitku, větší prostor pro vás

Zatímco začátkem ledna praskaly posilovny ve švech a téměř se nedalo najít místo ke cvičení, po měsíci odpadají první, které to přestalo bavit. Stejně tak končí měsíční členství těm, kteří si ho zaplatili na zkoušku. Podle zkušeností z posledních let lidí přestává na přelomu ledna a února chodit do posiloven poměrně hodně.

Využijte toho a i když jste dosud pohyb trochu flákali, máte skvělou příležitost užít si cvičení v prázdnější posilovně.

Měsíc je jen začátek

Spousta lidí právě po měsíci cvičení čeká, že budou už vypadat jako ze sportovních fotografií. Tady je potřeba zdůraznit, že měsíc je opravdu jen začátek a velmi krátká doba na to, aby člověk podstatně shodil nebo zformoval postavu. Na druhou stranu hodnota tělesného tuku i fyzička u těch, kteří začali sportovat pravidelně, už po měsíci bývá obvykle odlišná. 

Teď to začne být vidět

Právě první týdny si tělo navyká na nový režim a teprve se "učí" spalovat více. Pokud tedy patříte k těm, kteří v lednu začali s pravidelným pohybem, právě v únoru začnou být první výsledky viditelné. Vydržte tedy a pokračujte v rozdělané dobré práci. Během několika dalších týdnů začnete pociťovat, že se nejen lépe cítíte, ale změny si začne všímat i okolí.

Pokud je cvičení nuda, je čas na změnu

A teď pro ty z vás, které ani po měsíci stávající cvičení nebaví. Využijte přelomu měsíce a změňte styl cvičení. Zkuste si zaplatit hodiny s atraktivním trenérem nebo atraktivní trenérkou, zapište se na hodiny bodypump či heatu nebo sežeňte kamarády na starý dobrý squash. Pokud vás jeden druh cvičení nechytnul, nevzdávejte to. Díky široké škále možností právě teď zkuste najít něco, co vás opravdu bude bavit. Uvidíte, že změna vám přinese nával nové chuti do pohybu i samotné energie.

Do jara stíháte být fit

To nejsuprovější na konec. Je pořád ještě "jen" únor, takže do začátku jara zbývá měsíc a půl. A za tak dlouhou dobu dokážete s tělem udělat divy. I když zima není nijak tuhá, přecijen na jaře měníme šatník a vše je tak nějak víc vidět. A právě do jara také s přehledem stíháte "vymodelovat" své tělo tak, abyste byli více spokojeni.