Recept: Lahodný jahodový kefírový koláč

V létě s čerstvými, v zimě s mraženými jahodami. V každém ročním období ale vykouzlíte vynikající koláč, který je navíc jemnější díky použití kefíru. A navíc na dnešní recept nemusíte nic odvažovat, jako měrná nádoba bude použit hrnek.

Co potřebujeme?

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek hrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 hrnek kefíru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 (nebo dle chuti klidně i více) hrnky jahod
  • vanilková esence nebo vanilkový cukr
  • máslo na vymazání formy

Jak na přípravu?

Vejce vyšleháme společně s cukrem ve větší míse. K nim pak přidáme zbytek ingrediencí kromě jahod a vymícháme do řídkého těsta.

Koláčovou formu vymažeme máslem a poté do ní vylijeme těsto. Na vrch poklademe jahodami a dáme péct na 180 stupňů přibližně 30 minut.

Hotový dort můžeme (ale nemusíme) dozdobit moučkovým cukrem.

Nechte si chutnat!