Recept: salát s pošírovaným vejcem

Znáte pošírované vejce? Nebo Možná ano, ale vždy jste se báli nezdaru. Pokud mezi takové patříte, je na čase to změnit. Příprava opravdu není těžká a v kombinaci s lehkým salátem, máte ideální dietní večeři.

Co budeme potřebovat?

  • směs listového salátu
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice
  • 1 lžička medu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce balsamikového octa
  • 50ml octa
  • 1 vejce

Jak na to?

Salát si opereme a osušíme. V misce smícháme ingredience na dresing. Tedy hořčici, med, balsamiko, olivový olej a přibližně 3 lžíce vody. Vše v misce vyšleháme, dokud se vše hezky nespojí. Salát s dresingem promícháme a naservírujeme na talíř.

Teď už je na řadě ta mírně složitější část, ale opravdu se ničeho nebojte, výsledek stojí za to.

Ve vyšší nádobě přivedeme k varu dostatečné množství vody do které přidáme ocet. Vodu nesolte, není to třeba. Jakmile voda vře, stáhneme výkon jen tak, aby se ode dna odlepovali bublinky, ale aby příliš nevřela.

Vajíčko si rozklepneme do misky a vařečkou vodu zamícháme tak aby se vytvořil vír. Do silného víru vlijeme vejce a počkáme až se hezky žloutek "omotá" bílkem. Vaříme ještě přibližně 3 minuty a po vytáhnutí shladíme.

Hotové vejce položíme na salát, osolíme a můžeme podávat.