Co potřebujeme?
- 2 větší cukety
- 100 g rajčat
- 2 cibule
- 2 jarní cibulky
- 4 stroužky česneku
- 500 g mletého hovězího masa
- 150 g čedaru
- 1 plechovku loupaných rajčat
- polévkovou lžíci rajského protlaku
- 180 g zakysané smetany
- 1 vejce
- olej
- sůl
- pepř
- uzenou sladkou papriku
- špetku chilli
- worchester
Jak na přípravu?
Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cuketu si nastrouháme na jemném struhadle, posolíme a necháme pustit šťávu. Rajčata omyjeme a nakrájíme na tenší kolečka, stejně tak jarní cibulky.
V míse rozšleháme vejce se smetanou a nakonec vmícháme čedar nastrouhaný na jemno.
Ve velké pánvi necháme cibuli na trošce oleje zesklovatět. Poté přidáme mleté maso, dle chuti worchester, sůl, pepř, špetku chilli a zaprášíme uzenou paprikou. Maso opražíme za stálého míchání. Poté přidáme rajčata, protlak a protlačíme česnek. Vše necháme chvíli povařit, občas promícháme, aby se vypařilo větší množství šťávy.
Pekáček vymažeme olejem. Z cuket vymačkáme šťávu a polovinu nastrouhaných cuket rozprostřeme na dno pekáčku. Na ně navrstvíme mleté maso a zarovnáme. Další vrstva bude druhá polovina nastrouhaných cuket. Na ni poklademe kolečka rajčat a jarní cibulky a pak zalijeme smetanou s čedarem.
Dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů péct alespoň na půl hodiny.
Opatrně nakrájíme na porce a můžeme se vrhnout s chutí do jídla.
Dobrou chuť!