Ty nejlepší články rovnou do mailu

Pečené cuketové hranolky

Jakou přílohu si dáváte k hlavnímu chodu? Smažené krokety? Smažené americké brambory? Smažené hranolky? Stop! Vyzkoušejte něco chutnějšího a nesmaženého. Právě recept na pečené cuketové hranolky je tím, co si jako přílohu zamilujete.

Co potřebujeme?

  • Cuketu
  • Sůl
  • Pepř
  • Česnek
  • Koření nebo bylinky podle své chuti
  • Olej

 

Jak na to?

Ani dnes nestrávíme s přípravou této dietní přílohy moc času. Není třeba, dobře nakořeněná cuketa nepotřebuje zdlouhavé přípravy. 

Cuketu omyjeme a nakrájíme na stejně velké hranolky. Ty už pak jen osolíme, opepříme a podle chuti dokořeníme. Cuketové hranolky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Česnek nakrájíme na drobné kousky a jimi pak posypeme hranolky. Úplně nakonec lehce zakápneme olejem.

V troubě předehřáté na 200 stupňů pečeme cca 20 minut. Nesmíme zapomenout cuketové hranolky přibližně v polovině pečení obrátit, aby se opekly ze všech stran.

Pečené cuketové hranolky můžeme podávat jako přílohu k jídlu (výborné jsou k masům) nebo jako chuťovku samotné nebo s nějakým lehkým dresinkem.

Dobrou chuť!

Co vy na to?