Recept: salát z grilovaných paprik

Co budeme potřebovat?

  • 2 červené papriky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce ajvaru
  • sušený česnek
  • sůl

Jak na to?

Papriky nijak nepřipravujeme, zkrátka je celé, včetně stopky, položíme na gril. Postupně je otáčíme a čas na otočení poznáme tak, že paprika zčerná. Opravdu počkáme až bude paprika spálená, proto by měla být na přímém žáru. Nemusíte se bát, zčerná jen vrchní slupka a o to nám právě jde.

Jakmile je paprika hotová, horkou ji vložíme do igelitového sáčku a zavážeme. Díky páře, která v sáčku vznikne, půjde slupka krásně odrolit. To uděláme po cca 2 minutách v sáčku, klidně přímo v něm.

Z oloupané papriky ještě vyjmeme semínka a odřežeme stopku. Papriku nakrájíme na proužky a v míse dochutíme olivovým olejem, ajvarem a solí s česnekem.

Pokud Ajvar - srbskou zeleninovou směs - doma ještě nemáte, určitě to napravte a pořiďte si ji nejen kvůli dnešnímu receptu. Zdravou, dietní a tak výbornou věc doma určitě oceníte.

Salát z paprik je nejlepší podávat vychlazený a v lednici do druhého dne také vydrží.