Co budeme potřebovat?
- 2 červené papriky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce ajvaru
- sušený česnek
- sůl
Jak na to?
Papriky nijak nepřipravujeme, zkrátka je celé, včetně stopky, položíme na gril. Postupně je otáčíme a čas na otočení poznáme tak, že paprika zčerná. Opravdu počkáme až bude paprika spálená, proto by měla být na přímém žáru. Nemusíte se bát, zčerná jen vrchní slupka a o to nám právě jde.
Jakmile je paprika hotová, horkou ji vložíme do igelitového sáčku a zavážeme. Díky páře, která v sáčku vznikne, půjde slupka krásně odrolit. To uděláme po cca 2 minutách v sáčku, klidně přímo v něm.
Z oloupané papriky ještě vyjmeme semínka a odřežeme stopku. Papriku nakrájíme na proužky a v míse dochutíme olivovým olejem, ajvarem a solí s česnekem.
Pokud Ajvar - srbskou zeleninovou směs - doma ještě nemáte, určitě to napravte a pořiďte si ji nejen kvůli dnešnímu receptu. Zdravou, dietní a tak výbornou věc doma určitě oceníte.
Salát z paprik je nejlepší podávat vychlazený a v lednici do druhého dne také vydrží.