Naordinujte si týdenní detox. Je nejvyšší čas!

 

O hubnutí sice často mluvíme a ještě častěji o něm čteme, ale když se do něj chceme pustit, nějak to drhne. Chce to pevnou vůli, odhodlání, chuť něco se sebou udělat, trpělivost a hlavně vytrvalost. Nikdo nikdy nezhubnul za měsíc – a pokud ano, tak ztracená kila zase velmi rychle nabral. Pokud se tedy i vy stále ještě odhodláváte a ne a ne pořád začít, tak vězte, že nyní nastal nejvyšší čas. Se začátkem nového týdne si dopřejte sedmidenní odlehčovací kúru a sami uvidíte, jak se pak budete cítit nejen mnohem lehčí, ale i spokojenější sami se sebou. A pokud úspěšně zvládnete tento první krůček, tak už zvládnete shodit i svá nadbytečná kila. Jak tedy na to?

 

Shoďte kilo za týden

Odlehčovací kúra neznamená, že své tělo budete prolévat kdoví čím a týrat se drastickou dietou. Podstatou je omezit tučná a sladká jídla na minimum. Vyhněte se tomu nezdravému, co běžně konzumujete, a odhodlejte se na týden to udělat jinak. Vynechejte všechny sladké nápoje včetně džusů a přejděte na vodu. Pak zajděte do supermarketu, nebo ještě lépe na nějaký farmářský trh, a vezměte si s sebou pořádně velkou tašku. Proč velkou? Aby se vám do ní vešlo co nejvíc čerstvé zeleniny a ovoce, které se už prodává. Vždyť nyní začíná sezóna!

Nakupte si salát, ředkvičky, kedlubny či chřest. Brzy budou všude české jahody a třešně a bude přibývat další a další ovoce a zelenina z tuzemských polí a skleníků. Zapomeňte na dovoz, kupujte české produkty a užívejte si jejich čerstvou a svěží chuť. A když si je budete dávat po celý týden (čímž samozřejmě nemyslíme, že se budete žvit jen ovocem a zeleninou, ale že je budete mít jako zdravý doplněk či pochutiny rozložené během celého dne), tak se ani nenadějete a najednou zjistíte, že ručička na vaší váze se pohnula směrem dolů.

 

Počítejte kalorie

I když nechcete příliš zhubnout a chcete jen své tělo chcete očistit, měli byste si hlídat denní příjem kalorií. Ten by měl být okolo 6 000 kalorií (u žen). Pokud ho výrazně přesahujete, je to chyba a víte, proč nehubnete (pokud ho zdaleka nedosahujete a přitom se nesnažíte zhubnout, děláte ve svém stravování zásadní chyby a měli byste je rychle napravit). Zkrátka, ať už se rozhodnete pro týdenní kúru nebo dlouhodobější hubnutí, dělejte to vždy s rozumem a nepřehánějte to – jen tak vám vaše snaha přinese kýžené výsledky.