Muži hubnou snadněji. Jak to dělají?

 

Když hubnou ženy, jdou na to většinou s tím cílem, že se chtějí ostatním líbit a už je štvou jejich tukové polštáře. Neváhají sahat po různých drastických dietách, potravinových doplňcích a podivuhodných hubnoucích koktejlech. Když se jim daří, jsou spokojené. Ale jakmile je něco jen trochu rozhodí, už sahají po čokoládě, zajídají stres sladkým a pak se za to kají další drastickou dietou. Když ve své snaze poleví, často se objeví jo-jo efekt. A tak se po nějakém čase zase naštvou a jdou na to odznovu – a tak dále a tak dále. Muži to mají úplně jinak.

 

Dokonalý plán

Když hubne muž, není to většinou proto, že by ho trápil jeho vzhled. Někteří sice touží po velkých svalech a pekáči buchet na břiše, ale většina se k hubnutí odhodlá kvůli svému zdraví. Dojdou k názoru, že jejich váha už je příliš vysoká a že ohrožuje jejich zdraví či dokonce život. A protože jsou to muži, zatnou se – vytvoří si dokonalý plán, nastudují si, jak hubnout a co pro to udělat, jsou často ochotni jít na konzultaci i s výživovým odborníkem. A když jsou po teoretické stránce vybaveni všemi potřebnými znalostmi, jdou na to. Nakonec v mnoha případech nejen uspějí, ale zachovají si štíhlejší postavu déle než jejich ženy.

 

Stop vyžírání ledničky

Zatímco ženy často hřeší se sladkým a čokoládou, muži jsou známými vymetači lednic. Přes den jim často dělá problém jíst pravidelně a večer „sežerou, na co přijdou“. Nemluvě o nočních nájezdech na lednici. Tomu musejí při snaze zhubnout odolat a mnohdy je to dost velké pokušení. A co když neodolají a zhřeší? Nikdo nejsme dokonalý a není to konec všem našim snahám – pokud muž chce, pokračuje i přesto ve svém plánu s vervou dál. A se svým zdravím jako motivací nakonec svého cíle mnohdy dosáhne.