Recept: úžasné hovězí plecko na zelenině

Hovězí maso a dieta, to jde skvěle k sobě. Pokud přidáte ještě dostatek zeleniny, máte vyvážené jídlo, které zasytí a skvěle chutná. Navíc, s naším receptem to zvládne vážně každý.

Co budeme potřebovat?

  • 1/2 kg hovězí plece
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 větší cibule
  • 1/4 celeru
  • 1 plechovka protlaku
  • olej
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Hovězí maso odblaníme, nakrájíme na plátky a mírně naklepeme. Mrkev, celer a petržel očistíme a nakrájíme na větší kusy. Ideální je jídlo vařit v tlakovém hrnci, ale i s klasickým to zvládnete. Jen budete maso muset vařit déle.

V hrnci nejprve rozehřejeme olej, na kterém zprudka opečeme osolené a opepřené plátky masa. Maso necháme zatáhnout z každé strany a jakmile je hotovo vyjmeme jej z hrnce.

Na výpeku necháme zpěnit cibulku a orestujeme kořenovou zeleninu. Jen ji necháme trošku zkaramelizovat a můžeme vrátit maso. Přidáme vodu, tak aby maso bylo trošku ponořeno a rozmícháme protlak.

Teď už jen stačí zavřít hrnec a nechat vařit přibližně 40 minut. Po této době je maso dokonale křehké a omáčka stačí pouze dochutit solí a pepřem. Pokud se menší kousky zeleniny rozvařili, je to jen dobře - omáčka se tím zahustila a není třeba přidávat mouku. 

Podávat můžeme s rýží, ale pokud chcete překvapit, zkuste naše báječné batátové pyré.