Recept: vepřové maso v hořčičné omáčce

Vepřové maso patří u nás ke klasice. Dlouhou dobu se drželo na prvním místě v konzumaci masa, než jej vytlačilo kuřecí. Z pohledu diety je to určitě lepší, ale ani hubnutí do plavek nás nemusí od konzumace vepřového zcela odradit. I to se dá připravit dietně a s naším receptem i chutně.

Co budeme potřebovat?

  • 1/2kg vepřové plece
  • 1 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce celozrnné hořčice
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • worcestrová omáčka
  • drcený kmín
  • sůl
  • pepř
  • olej

Jak na to?

Maso si očistíme od blan a nakrájíme na menší kousky. V míse si smícháme hořčice, sůl, pepř, kmín a rozetřený česnek. Do této směsi maso naložíme, ideálně přes noc, ale pokud nemáme čas, necháme alespoň hodinku.

Na troše oleje zpěníme cibulku nakrájenou na kostičky, jakmile začne růžovět přidáme maso. Orestujeme ze všech stran, dokud se maso nezatáhne. Maso pustí dostatek šťávy, takže vše promícháme dokud se omáčka nezredukuje. Nyní dochutíme worcestrovou omáčkou, případně ještě hořčicí dle chuti.

Omáčku není třeba nijak zahušťovat a to z našeho jídla dělá perfektního kandidáta na dietní oběd nebo večeři.