Ženy, vyhněte se nejčastějším chybám v posilovně!

Dala jste si také novoroční předsevzetí, že tento rok začnete na sobě pracovat, chodit pravidelně do fitka, změníte stravu shodíte nějaké to kilečko? Tak to rozhodně nejste sama! Nicméně pouze malé procento toto předsevzetí dodrží po celý rok - většina z vás po pár týdnech, v tom lepším případě po pár měsících, vzdává. Ale jen malé procento z vás si připustí, že je to kvůli častým chybám, kterých se ve fitku dopouštíte. Vy se jich ale vyvarujte!

 

1. Méně je někdy více!

Nebuďte „přehecovaná“ a začněte zvolna. Rozhodně zde neplatí fakt, že více je lépe. Na tohle při tréninku rozhodně zapomeňte. Je to právě odpočinek po tréninku, který dodá našemu tělu potřebné věci, jako například regenerace a růst svalů – což probíhá nejenom při odpočinku, ale také ve spánku! Proto si dejte jeden den v týdnu prostě volno, netrénujte a užívejte si to sladké „nicnedělání“

 

2. Nechte si poradit!

Nebojte si při první návštěvě fitka říci o pomoc – od toho tam přeci trenéři jsou! Když se budete stydět, nikdy nedojdete kýženého výsledku a postupně budete do fitka chodit méně a méně, až jej přestanete navštěvovat úplně. Klidně si na první hodinu zaplaťte soukromý trénink a nechte si poradit co a jak máte dělat, abyste své tělo zpevnila či se zbavila přebytečného tuku na problémových partiích.

 

3. Nebojte se činek!

Nemyslete si, že pro zvedání činek musíte mít v těle jistou dávku testosteronu. Je pravda, že čím více svalů naberete zvedáním činek, tím účinněji bude vaše tělo spalovat tuk. Takže se nebojte - klidně si sedněte vedle toho největšího svalovce s činkami a chyťte se jeho tempa – budete za královnu fitka!

Již nám nezbývá nic jiného, než vám popřát spoustu štěstí a hlavně vytrvalosti, kterou budete při plnění svého předsevzetí rozhodně potřebovat!