Těhotenská jóga pomůže připravit tělo na změny i na porod samotný

Každá nastávající maminka se potřebuje cítit hlavně dobře a pohodlně. S těhotenstvím přichází změny, na které je potřeba tělo pořádně připravit. Výborně vám s tím může pomoci cvičení těhotenské jógy, která je přizpůsobena přesně těm potřebám, které každá "těhulka" potřebuje. 

Připravte se na porod a vše co s tím souvisí

Základem pro každou maminku "v očekávání" je být v naprosté psychické pohodě. A to zrovna není vždy jednoduché. Vyrovnat se se všemi těmi změnami je jak pro tělo, tak i pro mysl velmi složité. Právě s tím pomůže cvičení těhotenské jógy. Díky němu projdete těhotenstvím snáze. Speciální cviky i správné dýchání vám pomohou připravit se na porod a během těhotenství vás udrží ve výborné jak psychické, tak fyzické kondici. Po porodu se zase rychleji dostanete do své formy. 

Miminko to vnímá také

I pro malé miminko, které uvnitř vás roste, má takové cvičení blahodárný vliv. Díky přesně cíleným cvikům se sama dokonale propojíte se svým malým pokladem, ještě než se narodí. Přes dechová cvičení, která jsou nedílnou součástí cvičení těhotenské jógy, se vaše tělo dokonale spojí už s plodem a utvoříte si pevnou vazbu již takhle brzo. Zkušenosti s dechovým cvičením pak plně využijete i u porodu.

Tělo se lépe sžije se všemi změnami

Cvičením těhotenské jógy své tělo připravíte na řadu změn, se kterými se během těhotenství musí potýkat. Jako například s rostoucím bříškem. Navíc je prokázáno, že cvičení má výborný vliv na případné nepříjemnosti, které v těhotenství ženu mohou potkat. Mimo jiné snižuje riziko samovolného potratu nebo dokáže zvýšit váhu narozeného miminka. Zkrátka je vyzkoušeno, že zdravá a fit budete jak vy, tak vaše miminko. Na kurzech těhotenské jógy navíc potkáte řadu jiných  nastávajících maminek, se kterými si můžete popovídat a sdílet tak s nimi své poznatky a pocity, kterých po dobu těhotenství budete mít jistě mnoho.  

Díky těhotenské józe uděláte něco pro sebe i své miminko a prožijete toto krásné období očekávání v klidu a naprosté duševní i fyzické pohodě.

Čtěte také: