Jak se dát po porodu zase do formy

Nespěchejte

První věc, co byste si měla uvědomit, je, že pro cvičení a formování postavy se rozhodujete čistě sama, abyste měla ze sebe lepší pocit. Dítě vám v noci nespí a vy se místo chuti na cvičení cítíte unavená? Nenuťte se, vedlo by to jen ke zranění nebo odmítání dalšího tréninku. Pokud proběhl porod bez problémů, mohla byste se na první krůčky ve cvičení cítit již po dvou měsících po porodu, v případě císařského řezu se však doporučuje počkat alespoň několik měsíců, než se vnitřní i vnější jizva dostatečně zahojí. 

Jak začít

Každý vám řekne, že úspěch tkví v pravidelnosti. Zkuste si najít čas, který vám vyhovuje ze všeho nejvíce. Maminky se většinou shodují, že nejlepší chvílí pro cvičení je ranní nebo dopolední čas – rozhodně ale nečekejte, až vaše dítě usne, tím byste si zadělaly na budoucí velké problémy. Naučte se cvičit v přítomnosti dítěte. Zvykne si velmi rychle a bude pak lépe vnímat, když ho vezmete na cvičení s sebou. Nikdy byste během prvních 3 měsíců, kdy s cvičením opět začínáte, neměla překročit dobu 15 minut. Lepší je opravdu denní železná pravidelnost než jednou týdně přehnaný výcvik.

Co když se mi nedaří?

Být matkou je změna v životě ženy, na kterou se nelze dopředu připravit. Nikdo vám nenabídne recept, jak zvládnout dítě, domácnost a každodenní povinnosti, abyste se mohla cítit zase sama sebou. Jedno je ale jisté – jen vy držíte opratě svého života. Když se vám zprvu nedaří cvičit každý den, místo sebeobviňování a následného nárazového tréninku si dopřejte malé ústupky. Na cestě za vysněnou postavou nebudou všechny dny růžové. Dopřejte si selhání. Druhý den začněte znovu a jistě se vám povede lépe. 

Jste jedinečná!

Tyto články jsou tu také pro vás: