Samotáři bývají zpravidla štíhlejší než společenští lidé

Ti, kdo chodí rádi na večírky, diskotéky, do barů, na oslavy narozenin či zkrátka kdo vyrážejí rádi do víru noci, jsou většinou otylejší než jejich přesné opaky. Možná se vám to jako mladému společenskému člověku nezdá, protože jste se svou postavou spokojeni, ale do budoucna si určitě dávejte pozor. Různé pochutiny, které si dáváte na večírcích, spousta alkoholu a málo spánku vašemu zdraví, a tím pádem ani postavě, neprospívají. Nemůžete se přitom dost dobře zdržet jejich konzumace, protože to ke společenskému stylu života prostě patří. Nemluvě o tom, že leckdy pozdě v noci dorazíte domů, tam zjistíte, že vlastně máte hlad a místo spánku ještě stihnete „vyžrat“ lednici.

Čtěte také: Dobroty, které si můžete v klidu dopřát i před spaním

Nepříjemní lidé jsou štíhlí

Není to sice stoprocentním pravidlem, ale podle expertů je prokázáno, že lidé, kteří jsou spíše samotářští a nevyhledávají společenské akce nebo i ti, kdo jsou vůči ostatním nepříjemní a neradi se druží, jsou štíhlejší. Je to logicky zejména tím, že nemusejí odolávat pokušením různých nezdravých dobrot a také je jejich přátelé nesvádějí ke stravování ve fast foodech a podobných podnicích (zejména proto, že zrovna moc přátel nemají). A i doma tráví radši čas osamoceně, třeba četbou, sledováním televize či jinými samotářskými činnostmi, při kterých také nemají moc času myslet na nějaké ládování se dobrotami.

Čtěte také: Jak si v mládí udržet postavu, abyste později nelitovali

Nebuďte morousové, hubení můžete být i tak

 

Tímto textem vás samozřejmě nechceme nabádat, abyste přerušili veškeré své společenské styky a zavřeli se do skrytu svých domovů. Naopak, lidská společnost každému člověku svědčí, takže směle do toho. Jen si zkuste alespoň trochu hlídat, co kde jíte a pijete, protože ne vše je neškodné. A dlouhodobá nadměrná konzumace alkoholických nápojů, dlouhodobé nevyspání a únava a i pozdněvečerní kalorická strava si na vás brzy mohou vybrat svou nepěknou daň.

Čtěte také: Kdo přibírá obvykle nejvíc a komu tloustnutí naopak nehrozí?