Jak si zacvičit u moře

Řešíte otázku, zda na dovolené u moře cvičit nebo si dát raději chvíli pauzu a dovolenou si užívat výhradně lenošením? Zkuste obojí – zvolnit tempo, u moře více odpočívat a k tomu si alespoň občas zacvičit pár lehkých cviků, aby vaše tělo nevyšlo úplně z kondice. 

Dá se udržet forma i na dovolené?

Udržet si skvělou formu, na které jste celý rok tak tvrdě dřeli, samozřejmě můžete i na dovolené. Jen musíte skutečně chtít. Dovolenou si všichni chceme logicky užít co nejvíce a odpírat si dobroty, místní speciality a skvělé drinky nedává smysl. Zbytečně se přejídat od rána do večera, ležet na pláži a celý den nic nedělat není pro žádné tělo dobré. Lepší je najít kompromis mezi vychtnáváním si dovolené a cvičním.

Pokud budete rozumně ochutnávat a do toho se i na dovolené trošku hýbat, nemusíte nakonec přibrat vůbec nic. Už jen samotné plavání v moři vám pomůže spalovat kalorie. Když k tomu ještě něco málo pohybu přidáte, máte vyhráno.

Využijte prázdné pláže

Nejlepší dobou, kdy je dobré vydat zacvičit si na pláž, je brzo ráno nebo večer. Pláže budou vylidněné a sluníčko už nebude tolik pálit. Vy si tak můžete dělat prakticky, co chcete. Ráno se vám bude skvěle běhat po pobřeží a zacvičit si můžete i jógu, což vás skvěle nastartuje do následujícího krásného dne.

Večer sbalte karimatku a běžte si zacvičit pár základních cviků. K tomu stačí jen 15 – 20 minut denně a vaše tělo vám bude vděčné. V klidu si pak můžete dopřát skvělé jídlo a pití, které k dovolené prostě patří.

Čtěte také: Vodní sporty jsou perfektní pohyb na léto

Jaké snadné cviky zvolit?

Nemusíte se trápit složitými cvičebními sestavami a dřít tak moc jako doma v posilovně. Tělo krátce protáhněte a začněte třeba jednoduchými dřepy. Paty přitom držte pevně na zemi, kolena udržujte mírně od sebe a kyčle se snažte dostat co nejníže pod úroveň kolenou.

Rychlý a efektivní cvik je i výpad nohou. Během výpadů střídejte pravou a levou nohu. Přední noha, na které je váha vašeho těla by měla vždy svírat úhel 90 stupňů.

Nezapomeňte ani na bříško a udělejte si pár klasických sedů – lehů. Lehněte si a z pozice v leže plynule přejděte do pozice sedu. Rukama se dotýkejte země v pozici za hlavou a špiček u nohou. 

Vaše postava pak vůbec nemusí zaznamenat, že na nějaké dovolené vůbec byla. 

Čtěte také: Jak cvičit s vlastní váhou - cviky i na dovolenou