Cvičit sám není nuda. Nejen jako introvert si to můžete užít naplno

Odhodlat se ke cvičení může být složité, když u sebe nemáte parťáka, který by vás motivoval. A to hlavně na začátku, když s tréninky začínáte. Partner, který vás podpoří a půjde do toho s vámi, je obrovskou oporou. Někoho ale může přítomnost dalšího člověka u jeho tréninku rozrušovat a komplikovat mu samotné cvičení. Zkuste si jednou za čas nasadit sluchátka a cvičit úplně sami. Zjistíte, že to má několik velkých benefitů - a to i když zrovna nejste introvert.

Máte volný výběr

Jestliže se do tréninku pustíte samostatně, nebudete se muset přizpůsobovat nikomu jinému. Hlavní výhoda je, že si čas na cvičení můžete rozvrhnout podle sebe a nemusíte dělat kompromisy kvůli partnerovi. Můžete si tak vybrat jakýkoliv čas, který vám bude vyhovovat a není třeba přemýšlet, jak skloubit váš rozvrh s rozvrhem toho druhého.

Další výhodou je také svoboda ve volbě místa cvičení. Ať už si chcete jít zaběhat svou oblíbenou trasu nebo se zapotit v posilovně, kam jinak váš kamarád nechce chodit, výběr je zcela na vás. Volba je jen na vás a to si užívejte.

Trénink podle vás

Trénink by měl být komplexní záležitostí, abyste dali zabrat celému tělu. Z toho důvodu je i důležité jednotlivé partie pravidelně střídat. Někdy nemusíte mít náladu zrovna na náročný trénink, ale pouze na lehký běh či jógu, díky které ulevíte nejen tělu, ale i mysli.

A tady je další benefit cvičení o samotě - nemusíte se nutit do tréninku, na který zrovna nemáte náladu a šli byste do něj jen kvůli parťákovi. Samostatně se můžete mnohem více soustředit na potřeby vlastního těla i mysli, a dosáhnout tak kromě dobrého výsledku zejména spokojenosti.

Ztráta ostychu

Mnohdy může být důvodem, proč nechceme jít - zejména do posilovny - cvičit sami, pocit studu či nekomfortnosti. Hodně lidí má pocit, že je při cvičení ostatní sledují a sami sebe tím vystresují. Obzvláště v začátcích, kdy si nejsme jistí, co a jak přesně dělat.

Už od začátku ale začněte prokládat hodiny cvičení s trenérem nebo partnerem s cvičením úplně sám. Díky takovému odhodlání k tréninku, u kterého nebudete mít oporu v někom druhém a budete se soustředit jen na sebe, ztratíte ostych. Později nebudete mít problém se sebevědomým cvičením kdekoliv. Váš tréninkový plán pak nenaruší nic, ať už budete na dovolené nebo v neznámém prostředí.