Být hubená jako Japonka - inspirujte se při hubnutí Asií

Viděli jste někdy tlustou Japonku? Pravděpodobně ne, tyto ženy jsou obvykle drobné a neskutečně štíhlé. Jejich životní styl jim napomáhá udržovat se v kondici, a díky tomu nepřibírají ani deko. Stačí od nich odkoukat některé triky a pomůžete si tím k tělu stejně dokonalému jako mají ony.

Je to hlavně o jídle

Tento fakt asi nebude pro nikoho žádným překvapením. Je to skutečně především o tom, co se v Japonsku jí a pije. U nás totiž výživoví poradci obvykle doporučují jíst zcela něco jiného než co jí lidé běžně v asijských zemích. Zvláštní ale je, že právě Evropané či Američané patří k nejobéznějším lidem na světě. Možná je skutečně čas na změnu!

V podstatě jde o to, že pro nás je během diety běžné vynechávat obiloviny a soustředit se na konzumaci čerstvého ovoce a zeleniny. Japonky na tom jsou jinak, jejich jídelníček tvoří v první řadě právě obiloviny, sója a ryby, a zeleninu či ovoce si dopřávají jen příležitostně. Jak je tedy možné, že jsou tak štíhlé?

Pryč s průmyslově zpracovávanými potravinami

Klíč k úspěchu je v čerstvosti potravin. Zatímco my většinou tloustneme z polotovarů a nejrůznějších průmyslově zpracovávaných potravin, Japonci jí všechno čerstvé. Pak je úplně jedno, zda jejich jídelníček tvoří více nebo méně obilovin. Problém totiž není v přijatých sacharidech jako spíš v množství rafinovaného cukru. Dejte sbohem průmyslovým tukům a cukrům, a zaměřte se na vyšší příjem omega-3 mastných kyselin. Maso, a především to rybí - nebo mořské plody - si dopřávejte častěji a stravování Asiatů se rychle přiblížíte.

Krok sem, krok tam

Úspěch je také v pohybu. Japonci hodně chodí a nachodí toho denně v průměru i dvakrát tolik, než jsme zvyklí my tady v Evropě či obezitou proslulý národ Američanů. Soustřeďte se na obyčejnou chůzi a dopřejte si jí každý den dostatek. Potom se už tolik nemusíte zbytečně trápit v posilovně.

Mezi další triky Japonek patří třeba pravidelné popíjení zeleného čaje a servírování jídel do malých mističek.