Pořady o hubnutí vám mohou uškodit, ne všem se dá věřit

Pořady o hubnutí jsou velmi populární. Jde totiž spíš o reality show a spousta diváků se baví na úkor neschopných tlouštíků, kteří to často nezvládají. Jiní ale tyto pořady berou dosti vážně, nechají se jimi inspirovat a rozhodnou se, že do toho půjdou i oni. Když zhubli účastníci pořadu, proč by to nezvládl každý? Ale podle expertů může toto rozhodnutí být velmi riskantní.

V televizi můžete pochytat spoustu cenných rad a tipů jak můžete zhubnout. Pořady tu totiž nejsou jen pro jejich účastníky, ale i pro diváky, aby jim poradily, aby je motivovaly, aby je „donutily“ začít se sebou konečně něco dělat a po vzoru účastníků i oni zhubli. Jenže ne vše, co se v takových reality show dozvíte a co vidíte, je vhodné, zdravé a účinné. To už vám ale dramaturgové pořadu neřeknou a tváří se, že mají dokonalý návod pro všechny.

Každý jsme jiný

Co je cílem každého pořadu o hubnutí? Ukázat, že během určité doby natáčení dokáže přihlášený tlouštík skutečně zhubnout. A čím více kil shodí, tím je úspěšnější a chválenější. Ale právě před tím experti varují. Pokud totiž hubnete jen s cílem shodit v co nejkratší době co nejvíce kil, jdete na to naprosto špatně. A pokud se do toho pustíte sami bez pomoci nutričních terapeutů, můžete riskovat své zdraví. Když totiž trpíte například cukrovkou, může vám výrazně klesnout hladina cukru. Rychlé zhubnutí také může způsobit pokles krevního tlaku. Zkrátka si ve snaze zhubnout můžete nevědomky a nechtěně ublížit.

Poraďte se s experty

Každý pořad o hubnutí vám na začátku ukazuje, že tlouštík jde k lékařům na speciální vyšetření, které odhalí jeho zdravotní stav, podíl tuku a další důležité údaje. Toto vstupní vyšetření je velmi důležité, a pokud chcete výrazně zhubnout, měli byste ho absolvovat také. Rozhodně by to mělo být u skutečného odborníka. Ten by na vás ovšem měl dohlížet i nadále, aby kdyžtak podchytil vznikající zdravotní potíže, které vy sami můžete přehlédnout. Takový odborník vám také vysvětlí, že cílem diety není hladovění ani shození velkého množství kil, mnohem důležitější je zlepšení zdravotního stavu, snížení procentuálního zastoupení tuku v těle a tak dále. Zkrátka nevěřte slepě televizi, není to realita, ale právě jen líbivá reality show.