Odvodněte se, pomůžou vám známé bylinky i borůvky

Hubnutí nebo odvodnění?

Zavodněné tělo se může projevit většími otoky končetin, ale také neschopností redukovat svou váhu přirozeným způsobem. Drží si větší množství vody a kila tak nejdou dolů, i když se hýbete. Některé bylinky přitom pomáhají jak s odvodněním, tak s postupným hubnutím přebytečného tuku. A naštěstí je jich poměrně hodně.

Zelený čaj i čaj z bylinek

Jako první vám určitě každá lékárnice doporučí zelený čaj. Jeho blahodárné účinky na detox těla i odvodnění celého organismu jsou známé již několik tisíc let. Zelený čaj pomáhá s redukcí váhy, a dokonce pomáhá bránit vzniku zánětů v těle. Je bohatý na vitaminy B, K, E a C.

Bába kořenářka by vám pro odvodnění organismu určitě doporučila přesličku a řebříček. Tyto dvě byliny můžete pořídit i v lékárně v podobě usušených květů. Z nich si pak můžete připravit lahodný bylinný čaj. Jeho účinky na vaše tělo jsou doslova blahodárné, otoky končetin díky nim brzy zmizí.

Brusinky a borůvky

Samozřejmě musíme vyzdvihnout i skvělé účinky brusinek a borůvek. Tyto bobuloviny jsou skvělou podporou pro správnou funkci močových cest. Doporučují se také při zánětech močového měchýře. Pomohou vám se správným vylučováním toxinů z těla, ale i se zbavením se přebytečné vody.

Podobné léčivé účinky má kromě brusinek a borůvek také černý rybíz a černý bez. Tyto dva zázračné plody můžete taktéž využít pro přípravu zdravého čaje.

Kopřiva pomáhá ženám

Kopřiva pomáhá nejen s redukcí váhy a odvodněním organismu, její účinky jsou blahodární i na správnou funkci ženských orgánů. Právě ženám kopřiva pomáhá s korigováním menstruačního cyklu a napomáhá také od bolesti při samotné menstruaci.

Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv plod či bylinu, tito přírodní pomocníci vás perfektně připraví na jarní detox a zbavíte se díky nim přebytečné vody i toxinů v těle.