I nízký tlak může ubližovat. Jak si ho srovnat?

Ti šťastlivci, kteří mají zcela normální krevní tlak, by měli být vděční, že ho mají tak ukázkový, a nepokoušet se ho ničit nezdravým životním stylem. Ale kdo ho má nízký, ten těžko může tvrdit, že je to tím, že jí nezdravě a nehýbe se. Někdo to tak zkrátka má a krevní tlak se mu jen málokdy vyhoupne přes hodnoty 100/60. S čímž se leckdy také špatně žije.

Komplikace v životě

Ačkoliv nízký tlak na životě neohrožuje, tak jeho následky mohou. V jeho důsledku totiž můžete trpět motáním hlavy, může se vám dělat mdlo a často omdlít skutečně můžete. Což je nejen nepříjemné, ale při pádu se můžete snadno poranit. Navíc člověku je slabo, cítí se i bez energie a nemá na nic moc sílu. Tělo odmítá poslouchat. Když jste doma, tak si na chvíli třeba lehnete a počkáte, dokud se tlak trochu nesrovná, ale při cestách, v zaměstnání či na nákupech se to může stát dost značnou komplikací.

Zvyšujte si tlak

Výhodou lidí trpících nízkým tlakem je, že si bez výčitek mohou dopřávat to, co mají lidé s vysokým tlakem lékařsky zapovězené. Černá káva? Není problém. Víc šálků kávy denně? Klidně! Panák alkoholu při slabosti? Může být. I když samozřejmě s tím alkoholem opatrně, je to spíš jednorázové výjimečné řešení, které ale funguje.

Lepší je snažit se zvýšit si tlak dlouhodobě, na což pomáhá zdravá strava bohatá na minerální látky a vitaminy. Z nich dbejte zejména na dostatečný přísun sodíku. A z vitaminů nezanedbávejte hlavně C a B. K tomu myslete na pitný režim a pijte často a hodně, zejména vodu a minerálky.