Pocení umí znepříjemnit den vám i okolí

To, že se lidé potí, ještě neznamená, že kvůli tomu musíme trpět. Pot totiž velmi často nepříjemně zapáchá a „čichat“ někoho jiného je nám velmi nepříjemné. A ani my sami si často nevoníme. Proto je vhodné používat správné prostředky, které pach potu přehluší nebo pocení zmírní. A nemusíte se na ně spoléhat je v horkých letních dnech. Ideální je používat je celoročně a cítit se stále svěže a voňavě.

Antiperspirant VS deodorant

Proti pocení se používají dva osvědčené kosmetické přípravky – antiperspiranty a deodoranty. Není přitom jedno, po kterém sáhnete, protože jejich vlastnosti jsou zcela odlišné. Zatímco deodorant dokáže „pouze“ likvidovat zápach, případně ho nahradit svou vlastní parfemací, tak antiperspirant umí omezovat pocení. Působí totiž na potní žlázy, které doslova uzavírá, takže se potíte výrazně méně. Pokud si pořídíte parfemovaný, můžete ho používat i namísto voňavky.

Pot jako faux pas

Propocení muži jsou tolerováni tak maximálně na stavbě. Pokud jdete do společnosti s propoceným oblečením, páchnoucí a celí ulepení od potu, působí to zcela nevhodně. Proto byste se měli zaměřit na více aspektů než jen používání antiperspirantu či deodorantu.

Pokud se potíte, je vhodné dát si chladnější sprchu a převléknout se. Snažte se také vyhýbat stresovým situacím, které pocení dokážou spouštět. Zvýšené pocení také může značit zdravotní problém, takže pokud jste jím nikdy dřív netrpěli a nyní ano, je vhodné konzultovat tento stav s lékařem.