Jak správně uvařit rýži

Zvykli jste si, že nejsnadnější cestou k uvařené rýži, je nakoupit rychlovarné sáčky a jen je na pár minut ponořit do horké vody? Zjistěte, že lepší způsob existuje. Je jednoduchý a zároveň díky němu získáte rýži dochucenou podle svých představ.

Co potřebujeme?

  • Odměrku, třeba v podobě hrnku
  • Hrnec na vaření
  • Rýži
  • Vodu
  • Sůl
  • Případně koření nebo kapku oleje na dochucení rýže

Jak na přípravu rýže

Ať budete připravovat jakékoliv množství rýže, držte se vždy základního pravidla. To zní: na jednu odměrku rýže dvě odměrky vody.

Do hrnce tak nasypte (třeba) hrnek rýže a přidejte dva hrnky vody. Lehce osolte, dokořeňte podle sebe a dejte vařit. Hrnec zakryjte pokličkou. Občas jemně promíchejte a na mírném plameni vařte do chvíle, kdy se voda téměř vypaří a rýže bude mít "kašovitou" konzistenci.

Pak odeberte hrnec ze sporáku a nechte rýži v hrnci zakrytém pokličkou dojít. Budete k tomu potřebovat cca 10 - 15 minut.

Máte hotovo! Takto připravenou rýži můžete podávat jako vynikající přílohu.

Dobrou chuť!

Článek publikován 10.1.2014, aktualizován 5.10.2019