Italská klasika - recept na Bruschettu

Recept na bruschettu je známý už od 15. století a pochází ze střední Itálie, kde se toto jídlo připravuje jako předkrm, nebo jako výborná snídaně. A jak se tedy tato vynikající dietní snídaně připraví?

Co budeme potřebovat?

  • chléb
  • rajčata
  • bazalka
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Jak na to?

Plátky chleba se na sucho opečeme z obou stran. Ideální je připravit je na grilu, který vytvoří hezké proužky, Stejně ale poslouží i trouba. Na směs si připravíme rajčata, která si oloupeme. To provedem velmi snadno. Nahoře kžadé rajče nařízneme do křížku a zalejeme horkou vodou. Přibližně po 30 vteřinách se slupka začne sama odlupovat. To je okamžik kdy rajčata musíme co nejrychleji dostat do studené vody, abychom zastavili proces "vaření".

Nyní už stačí jen račata pokrájen na malé kousky, přidat natrhanou bazaku a na jemno nasekaný česnek. Osolíme, opepříme a vše hezky promícháme s olejem.

Směs poklademe na opečený chléb a můžeme dozdobit lístkem bazalky. Pokud jste tuto dobrotu ještě nezkoušeli, vřele ji doporučujeme. Rozhodně se do ní zamilujete a věříme, že ji budete připravovat pravidelně.

Dobrou chuť!

Chutnají vám rajčata? Co vyzkoušet recept na dietní roládu se sučenými rajčaty?