Sto grmů jater obsahuje celých dvacet gramů bílkovin a pouhé čtyři gramy tuku, to dělá s jater výbornou potravinu i pro dietu. Navíc si je skvěle vychutnáte, když je připravíte na cibulce.
Co potřebujeme?
- 400 gramů jater
- 200 ml masového vývaru
- 1 cibule
- lžíce oleje
- půl lžičky drceného kmínu
- sůl a pepř
- snítka tymiánu
Jak na to?
Játra nejprve odblaňte a nakrájejte na nudličky.
Cibulku očistěte a nakrájejte nadrobno. Na pánvi cibulku osmahněte, až zesklovatí. Poté zasypte kmínem, zamíchejte a přidejte hned i játra. Orestujte je cca 5 minut za občasného promíchání. Pak už jen přidejte tymián a zalijte masovým vývarem. Duste pak maximálně 15 minut, aby játra příliš neztvrdla. Nakonec osolte a opepřete podle chuti a máte hotovo.
Játra dušená na cibulce chutnají výborně buď s rýží nebo třeba i s krajícem celozrnného chleba, kterým výborně můžete vytřít i zbytky omáčky z talíře.
Nechte si chutnat!