Recept: palačinky se špenátem a riccotou

Co budeme potřebovat?

  • 220g hladké mouky
  • 500ml mléka
  • 2 vejce
  • špenát
  • 1 kelímek ricotty
  • sůl
  • pepř
  • česnek

Jak na to?

Z mouky, mléka, vejce a špetky soli ušleháme klasické těsto na palačinky. Nic těžkého, stačí jen vše metličkou smíchat a je hotovo. Buď na keramické pánvi opečeme palačinky na sucho, nebo na klasické připravíme palačinky na velmi slabé vrstvě oleje. Palačinky si odložíme a začneme připravovat špenát. Očištěný jej necháme podusit a po odpaření většiny vody ze špenátu dosolíme, opepříme a přidáme na jemno utřený česnek. V misce vmícháme do připravené ricotty špenát, ale pozor ať není příliš horký. Zamícháme, a můžeme plnit jednotlivé palačinky směsí. Lžičkou vždy navrstvíme do středu směs a palačinku klasicky zamotáme.

Hotovo a můžeme podávat. Dobrou chuť!