Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: Lehká fazolová polévka

Vláknina a bílkoviny v jednom. To je fazole. A nejchutnější způsob, jak si fazole dopřát, je právě fazolová polévka. Dobrá zpráva je, že tato polévka je rozhodně dietní a přitom chuťově dokonalá.

Co potřebujeme?

  • 500 g bílých fazolí
  • 150 g uzeného masa
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 litr slepičího vývaru
  • ocet
  • bobkový list
  • nové koření
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Fazole propláchneme a necháme je přes noc namočené. Druhý den vodu slijeme.

Cibuli a uzené maso nakrájíme na menší kousky. Na rozpáleném oleji v hrnci osmahneme. Poté přidáme fazole, přilijeme vývar (případně vodu a bujón), dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a octem, přihodíme bobkový list a nové koření a vaříme, dokud nejsou fazole měkké.

To je celé. Tato supersnadná polévka má vynikající chuť a když ji nezjemníte velkým množstvím smetany, je dobrou dietní součástí oběda. Nechte si chutnat!

Co vy na to?