Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: čočková sekaná

Zbyla vám nějaká čočka na kyselo z obědu a nevíte co s ní? Vyzkoušejte náš recept na sekanou právě ze zbylé čočky zkuste zužitkovat všechno co by se jinak vyhodilo.

Co budeme potřebovat?

  • Zbytek čočky na kyselo (cca dvě porce)
  • 1,5 celozrnného rohlíku
  • strouhanka
  • mléko
  • majoránka
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce

Jak na to?

Rohlíky nakrájíme na kousky a zalejeme mlékem. Necháme nasáknout a pořádně vymačkané přidáme k čočce, během přidávání se nebojte rohlíky v ruce promnout a udělat z nich úplnou kaši. Přidáme prolisovaná česnek, vejce a zahustíme strouhankou. Vzniknout by nám měla hmota o neco řidší klasické sekané, ale pořád taková, aby vydžela v celku. Teď už stačí dát do pekáčku trochu vody a vytvarovat šišku sekané, přímo v pekáčku. Polřeme troškou oleje a dáme péct do trouby, přibližně hodinku na 180°C. Hnědá být nemusí, tuk v ní skoro není, takže by ke zhnědnutí stejně nedošlo.

Teď už můžeme rovnou podávat. Ideální přílohou je sladkokyselé zelí, kde čočková sekaná sehraje roli jak masa, tak knedlíku.

Dobrou chuť!

Co vy na to?