Ocet

media

V čem je vinný ocet dobrý pro zdraví? A jak poznáte pravé balsamico

Když se v Česku řekne "ocet", nejčastěji si vybavíme ten, který po léta používáme. Tedy 8% kvasný lihový ocet, který se výrábí kvašením ředěného etanolu. Své místo v českých kuchyních si získal díky nízkým výrobním nákladům a také zkrátka proto, že v dřívějších dobách jsme žádný jiný koupit nemohli. Ocet se prodává v plastových nebo skleněných lahvích, kde je již naředěn na zmíněných 8%.
media

Recept: studený salát z červené řepy

Nevíme jak vy, ale my jsme doslova unešeni z červené řepy. Tato výborná podzimní lahůdka za pár korun, umí v kuchyni divy. Když si ji předpečete dopředu, vydrží vám dlouho a vy si pak na dietní večeři snadno připravíte třeba jen výborný studený salát.
media

Jablečný ocet - zázrak pro hubnutí?

O jablečném octu se mluví jako o jednom ze zázračných prostředků na hubnutí. Stačí ho prý konzumovat po lžičkách denně a kila jdou dolů (téměř sama). Je to opravdu tak nebo kvůli kyselosti spíš škodí vašemu organismu?