Zařaďte vašemu metabolismu větší rychlost

Jediná cesta k tomu zhubnout kilogramy je spálit je. Ta horší volba je přes hladovění a ta lepší je právě přes spalování. Jak tělu pomoci spálit ještě víc kalorií, než normálně? Přesně takové tipy přinášíme v dnešním článku. 

Přiberte na svalech

Nejenom, že svaly váží víc než tuk, ale taky spotřebovávají více energie. Pokud bychom tedy změnili všechen přebytečný tuk na svaly, spotřebujeme více energie. V první řadě budou vážit víc, takže daleko víc kalorií spálíte už jen jejich nošením. Druhým bonusem bude už jen jejich samotná existence. Jak jsme zmínili, na provoz svalů je potřeba více energie a tak i když budete sedět, budete spalovat více.

Začněte s jídlem ráno

Začít den poctivou snídaní vám pomůže nastartovat metabolismus na tu správnou úroveň. Vydatná snídaně ve formě ovesných vloček s přidáním pár oříšků dokáže divy. I když se stále vedou diskuze o tom, zda snídat nebo ne. My se přikláníme ke studii Amerického National Weight Control Registry. Ta zkoumala přes 5000 jedinců, kteří zhubli a udrželi si váhu více než 5 let. Celých 78% z nich totiž snídalo.

Rozhodně proteiny

Když jsme u toho jídla, zmíníme ještě jednu podstatnou věc, proteiny. Vaše tělo tráví bílkoviny pomaleji než tuky nebo sacharidy, takže pocit sytosti vydrží déle (to platí zejména, pokud ho máte k snídani).

Ostatně i tahle informace krásně zapadá do celého článku. Bílkoviny jsou základním stavebním kamenem svalů. A ty jsou, jak už jsme si řekli, nejlepším spalovačem na světě.