Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: pečená rýže

Říkáte si, že na obyčejné rýži se nedá nic extra vylepšit? Tak to se mýlíte. Navíc je tenhle recept přímo ideální, pokud například pečete maso. Rýži jednoduše přidáte do trouby a vše je hotové společně.

Navíc, chuť této rýže je opravdu jiná a podle našeho názoru o dost lepší, než klasická dušená.

Co budeme potřebovat?

  • 1 hrnek rýže
  • 2 hrnky vody
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 3 kuličky nového koření
  • 3 hřebíčky
  • sůl

Jak na to?

Nejprve si nakrájíme na drobno cibuli. Tu dáme do pekáčku na rozehřátý olej a smažíme dokud konečky nezačnou zlátnout. Rýži dáme na sítko a pořádně propláchneme pod tekoucí vodou. To je skutečně důležité, škrob se musí dostat ven. Jinak bychom z trouby tahali jen placku.

Okapanou rýži přidáme k opečené cibulce a za míchání orestujeme ze všech stran. Přidáme sůl a koření a zalijeme vodou. Vše ještě promícháme a vložíme přikryté do trouby.

Pečeme přibližně 30 minut. A posledních 5 minut pečeme klidně bez pokličky. Před podáváním promíchejte, aby se cibulka, která se během pečení dostala nahoru, promíchala.

Podávat můžete jako přílohu, třeba k vynikajícímu kuřecímu na medu a zázvoru.

 Recept na kuřecí maso na medu a zázvoru

Co vy na to?