Ty nejlepší články rovnou do mailu

Recept: pečená treska s parmazánem

Česká republika bohužel patří mezi státy, kde rozhodně není spotřeba ryb příliš vysoká. Je to škoda, protože ryby obsahují tolik látek dobrých pro náš organismus, že jiný zdroj bysme hledali jen těžko. Pojďme tedy zkusit zařadit ryby do jídelníčku častěji. Třeba s naším dnešním receptem.

Co budeme potřebovat?

  • 4 filety z mořské tresky
  • 100g paramazánu
  • 1/2 citronu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1/2 červené cibule
  • 1 strouček česneku
  • sůl
  • pepř

Jak na to?

Osušené ryby položíme na plech vyložený pečícím papírem. Do misky zatím dáme nastrouhaný parmazán, rozmačkaný česnek a na drobno nakrájenou cibulku. Přidáme olej, šťávu z poloviny citronu a okořeníme. Vše promícháme a každý filet směsí potřeme. Pokud by byla směs příliš tuhá, klidně přidejte trochu vody, nic tím nezkazíte, při pečení se odpaří.

Jakmile jsou všechny filety potřené, vložíme je do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 25 minut na 180 °C, dokud parmazán neudělá na rybě krustičku. Ryby pečeme jen z jedné strany, neobracíme je.

Po 25 minutách můžeme podávat. Ideálně s porcí salátu, nebo rozhdoně vyzkoušejte náš recept na dietní bramborový salát s koriandrem.

 

Co vy na to?